Om ÖMAB

Om oss - Örestads Markentreprenad AB

ÖMAB utför all sorts markentreprenad, grundläggnings-, VA- och servicearbeten. Vi utför uppdrag runtom i södra Sverige och vårt huvudkontor är beläget i Löddeköpinge.

Under högsäsongen har vi ca 50 medarbetare som arbetar med allt från markentreprenad till VA. Den bredd på utförande av kvalificerade markarbeten som vi har i dag kommer från våra mycket erfarna och trogna medarbetare. Med flertalet tjänster som är inriktade på miljöförbättrande åtgärder, i kombination med ett systematiskt och aktivt arbete, minskar vi vårt och våra kunders klimatavtryck. 

ÖMAB är en del av Ohlssons-koncernen som med över 800 anställda och en omsättning på ca 1,3 miljarder kronor, varje dag arbetar för ett mer hållbart samhälle. 

Några viktiga milstolpar

1988: ÖMAB – Örestads Markentreprenad grundas

I slutet av 80-talet grundas ÖMAB i Löddeköpinge av Christer Tufvesson och Ingmar Axelsson. Med en lång erfarenhet från NCC känner de båda att det är dags för en förändring. De grundar ÖMAB med visionen om att skapa ett företag som står för kompetens, ärlighet och hållbarhet. Namnet kommer från regionen Örestad (idag Öresundsregionen) där tätorterna på den svenska och danska sidan kring Öresund var det huvudsakliga arbetsområdet. Än idag verkar ÖMAB i regionen.

2006: Årets företagare i Kävlinge kommun

ÖMAB Årets företag i Kävlinge 2006

Den ärofyllda utmärkelsen Årets företagare i Kävlinge kommun gick 2006 till ÖMAB. Motiveringen löd:

”Med kvalitet, hög kompetens och starkt kundtänkande har Ingmar Axelsson och Christer Tufvesson byggt upp och etablerat ett aktat entreprenadföretag. I en krävande bransch med stora konjunktursvängningar har man genom nytänkande och stort miljöansvar skapat ett stabilt företag med gott renommé. Ingmar & Christer är långsiktiga företagsbyggare med ett stort personligt engagemang. Kundrelationerna vårdas på bästa sätt med trofasta och nöjda kunder som följd. Trivsel och motivation skapas hos medarbetarna som i hög grad görs delaktiga i verksamheten. Deras säkerhet och arbetsmiljö står alltid i fokus. Ingmar Axelsson och Christer Tufvesson är goda förebilder för företagandet i Kävlinge kommun och värdiga mottagare av utmärkelsen Årets Företagare 2006.”

2020: ÖMAB blir en del av OhlssonskoncernenChrister Tufvesson och Christer Ohlsson

I mars 2020 blir ÖMAB en del av Ohlssons Invest AB. De blir en del av koncernens erbjudande inom hållbara helhetslösningar. Läs mer om koncernen här.

2020-talet och framåt: Allt större fokus läggs på hållbara insatser

Vi arbetar aktivt med olika miljöplaner och lägger extra krut på att ta uppdrag som bidrar till en mer hållbar värld. 2021 påbörjade ÖMAB arbete inom ett nytt segment - laddinfrastruktur. Sedan dess har vi byggt laddstolpar på Circle K’s drivmedelsstationer och ICAs parkeringar –  uppdrag som vi med glädje tagit oss an för att öka möjligheterna till ett mer fossilfritt samhälle.

Vad framtiden har att utvisa ser vi med spänning fram emot, men en sak är säker: ÖMAB lägger i nästa växel för att kunna leverera ännu bättre hållbara markentreprenadtjänster av högsta klass.